Ny bouleskola på Youtube! Den här gången om det ofta bortslarvade momentet - lillekastet.

Min kärlek till lillekastet började dagen jag öppnade bouletidningen och läste ett reportage från VM. Vilket år kan det varit? Typ 2004? Det handlade om en ny teknik att kasta lillen på. Artikeln beskrev det märkliga sättet Madagaskars landslag hade kastat på. De "flippade" iväg lillen, med brutal bakåtskruv som fick lillarna att stanna i samma stund de touchade gruset. Min hjärna exploderade. Sen den dagen har det varit mitt enda lillekast och nu känns det som en utbredd teknik många använder?

I videon visar jag de tre vanligaste teknikerna för lillekast och en bra övning ni kan testa. Simpel, men bra! Och taktik! Boule handlar så mycket om strategi och psykologi och lillens placering spelar STOR roll!Prenumerera gärna på vår youtube-kanal så fortsätter vi göra filmer! 

Klicka här för att komma till vårt sortiment av lillar.

13. marts, 2023 — Måns Daniel

Skriv en kommentar